Η δεύτερη Συλλογή Κειμένων της Εύης Ζουρούδη, όπου με διαισθητική γραφή αποτυπώνει την εσωτερική της φωνή.

Μέσα από τα κείμενά της, μας οδηγεί να αναγνωρίσουμε και να εμπιστευτούμε την δική μας εσωτερική φωνή ώστε να ανακαλύψουμε και να συνδεθούμε με την πηγαία αληθινή μας δύναμη.

ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΦΩΝΗ

Η δεύτερη Συλλογή Κειμένων της Εύης Ζουρούδη, όπου με διαισθητική γραφή αποτυπώνει την εσωτερική της φωνή.

Μέσα από τα κείμενά της, μας οδηγεί να αναγνωρίσουμε και να εμπιστευτούμε την δική μας εσωτερική φωνή ώστε να ανακαλύψουμε και να συνδεθούμε με την πηγαία αληθινή μας δύναμη.

Η «Εσωτερική Φωνή» αποτελεί μια καινοτομία στον κόσμο του βιβλίου, γιατί είναι μια καινούργια πρόταση αυτοβελτίωσης, δοσμένη με αγάπη, μέσα από την μοναδική οπτική της Εύης.

Το έχω ξαναπεί και όλοι το γνωρίζουμε άλλωστε, ότι η Εύη είναι μια γυναίκα ευφυής, χαρισματική και γεμάτη εν συναίσθηση. Στο καινούργιο της δημιούργημα μας συστήνεται εκ νέου μέσα από τη δική της εσωτερική φωνή που αποτυπώνει στο χαρτί αβίαστα. Μας εμπιστεύεται την αλήθεια της που βγαίνει μέσα από την ανώτερη πηγαία γνώση της. Η γραφή της είναι άμεση γιατί θέλει να την επικοινωνήσει χωρίς φίλτρα και να γίνει κατανοητή από όλους. Εξάλλου σκοπός της είναι να εισακουστεί και να βοηθήσει.

Με γνώμονα την αγάπη της για τον άνθρωπο, μας παραθέτει 18 κείμενα γεμάτα φως και αισιοδοξία. Η Εύη μας μαθαίνει πως δεν υπάρχουν στεγανά στη ζωή και πως μπορούμε να τη ζήσουμε ανάλογα με τον τρόπο που θα την κοιτάξουμε. Είμαστε ικανοί να γίνουμε αυτό που θέλουμε αρκεί να δεχτούμε τον εαυτό μας όπως είναι και να τον αγαπήσουμε. Βασική προϋπόθεση είναι να μην αντιστεκόμαστε στην αλλαγή όπως λέει στο κείμενο «Εξέλιξη» : «Η σωτηρία είναι να δεχτείς την αλλαγή σου. Μην σταματάς, μην βάζεις εμπόδια. Στη ζωή...στη ζωή σου μόνο εξέλιξη υπάρχει. Δέξου την, αφέσου και ζήσε».

Για να μπορέσουμε όμως να πετύχουμε την αλλαγή χρειάζεται να αναγνωρίσουμε όλα τα κομμάτια του εαυτού μας και να τα αποδεχτούμε. Να τα αγαπήσουμε και να καταλάβουμε ότι ακόμα και τα άσχημα είναι δικά μας και θα υπάρχουν μέσα μας για να μας ολοκληρώνουν. Διαμάντια τα αποκαλεί στο κείμενο «Διαμάντι»: « Ένα διαμάντι που σε κάθε του πλευρά, αντανακλάται κι ένα κομμάτι του εαυτού σου. Τώρα όμως όλα τα κομμάτια είναι ΕΝΑ. Ένα συμπαγές, καθαρό, πολύπλευρο, πολύτιμο διαμάντι. Μοναδικό. Εσύ».

Η Εύη, μας προτείνει να βάζουμε στην ζωή μας στόχους, να τους χρωματίζουμε όπως θέλουμε εμείς, με τα χρώματα της ψυχής μας και να σκεφτόμαστε ανοιχτόμυαλα για αυτούς. Να χτίζουμε την δική μας επικοινωνία και να μιλάμε με την καρδιά μας, αποτινάζοντας από πάνω μας το φόβο. Να αποδεχόμαστε το καινούργιο με χαρά, αφού όμως πρώτα έχουμε αδειάσει από όλα αυτά που δεν χρειαζόμαστε. Να συμμαχούμε με το χρόνο και να τον κάνουμε δικό μας κομμάτι. Πάνω από όλα όμως χρειάζεται να ακούσουμε αυτή τη φωνή μέσα μας, να την αφουγκραστούμε, να την κατανοήσουμε και να συνδεθούμε μαζί της, γιατί αυτή είναι και η πραγματική μας δύναμη.

Υπάρχουν τόσα πολλά πράγματα να βρεις μέσα σε αυτά τα 18 μικρά διαμάντια. Τα αποκαλώ διαμάντια γιατί μέσα τους περιέχουν πολύτιμες πληροφορίες που κατακτούν την συναισθηματική μας νοημοσύνη ανεπιτήδευτα! Είναι συνομιλίες από καρδιά σε καρδιά. Κάθε κείμενο είναι έτσι δοσμένο ώστε να βοηθά στην κατανόηση του εαυτού μας. Αλήθεια, έχετε αναρωτηθεί ποτέ: Γιατί αντιδρώ έτσι όταν μου συμβαίνει αυτό? Η Εύη έρχεται με τα κείμενα του βιβλίου και το δικό της πρίσμα, να μας βάλει στη διαδικασία να αναρωτηθούμε και να ψάξουμε αυτά τα κομμάτια μας.

Όμως δεν σταματάει εκεί. Μας δίνει την ώθηση να καταγράψουμε κι εμείς τις δικές μας σκέψεις. Οι άδειες σελίδες στο τέλος κάθε κειμένου, είναι μια ευκαιρία για να καταγράψει τις σκέψεις και την αλήθεια του πάνω στο χαρτί, ελεύθερα. Να ξεκινήσει ο καθένας με τον δικό του τρόπο, το ταξίδι της ενδοσκόπησης. Είναι γνωστό άλλωστε αυτό που λέγεται, ότι το ταξίδι της αναζήτησης ξεκινάει με το πρώτο βήμα.

Μαρία Θεοδωρίδη